top of page
Moderne keuken

Plaatsen of aanpassen van uw elektrische fornuis installatie

Wanneer het gaat om het plaatsen of aanpassen van een kookgroepinstallatie, is het van groot belang om de veiligheid en functionaliteit van de keuken te waarborgen. Daarom is het verstandig om deze werkzaamheden door mij vakkundig te laten uitvoeren.

Bij het plaatsen of aanpassen van uw kookgroepinstallatie zorg ik er persoonlijk voor dat deze correct is geïnstalleerd en aangepast, zodat u met een gerust hart kunt koken.

In de meterkast.

Bij het aansluiten van een kookgroep in de meterkast wordt er een extra groep gecreëerd die specifiek bedoeld is voor het aansluiten van een elektrisch fornuis. Dit vereist de installatie van een extra groep in de meterkast.  Het is van cruciaal belang om deze installatie uit te laten voeren door een elektricien om de veiligheid te waarborgen en risico's te minimaliseren.

meterkast testen voor stroom.
3fase c25 automaat

Welke aansluiting heb ik nodig?

Veel woningen in Nederland hebben een 1 fase aansluiting voor verlichting en verwarming.

De groepenkast die ook wel meterkast, stoppenkast, schakelkast of paneel wordt genoemd verdeelt de elektriciteit.

 Een 3 fasen aansluiting levert meer vermogen en staat op de elektriciteitsmeter aangegeven als 3×220/230V of 380/400V.

Heeft u al vastgesteld welke groepenkast je u heeft?

Daa kunt u bepalen welke kookgroep of fornuisgroep u nodig heeft.  Bij een 1 fase groepenkast kunt u de 2P+2N fornuisgroep aansluiting gebruiken, waarbij je twee keer de 1 fase gebruikt. Bij een 3 fase groepenkast kun je kiezen tussen de 2P+2N en 3P+N kookgroep, waarbij je de 3 fase van de installatie gebruikt. Met een 3 fasen kookgroep kun je kooktoestellen met een hoger vermogen faciliteren. Zo kun je met een kookgroep een hoger vermogen van kooktoestellen aan.  Heeft hulp nodig met kiezen wat bij u installatie past?

Contact:

Ik ga graag een duurzame relatie aan met al mijn klanten en werk graag met u samen. Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u een gratis offerte aanvragen? Dan hoor ik graag van u. Bij twijfel of spoed kunt u mij  altijd bellen.

Mijn gegevens:

D.E.W. Kookgroepen.nl

Abel Tasmanlaan 1 

3742 PS Baarn.

Telefoon +31 637468300

Dew@kookgroepen.nl

Bedankt voor de inzending!

bottom of page